اتاوا - پایتخت رودخانه ها (۲)
اتاوا یعنی :
در بخش قبل فراموش کردم دربارهی معنای کلمهی اتاوا بنویسم. تا آنجا که من بررسی کردهام اتاوا در زبان محلی به معنای تجارت کردن میباشد. ظاهرا تا ۱۵۰ سال قبل نام این شهر Bytown بوده چون طراح کانال Rideau در این شهر مهندسی انگلیسی به نام By بوده. نام بسیاری از مکانها در این کشور و بویژه ایالت آنتاریو نامهای محلی (سرخپوستی) است که نوعی احترام به ساکنان اصلی این سرزمین و برقراری پیوند با گذشته میباشد. مثلا همین Ontario یعنی آب زیبا. این اخلاق کانادایی ها قابل تحسین است. در مورد ریشهی کلمهی کانادا اختلاف بسیاری وجود دارد. یکی از نظریه ها میگوید. نام اولین قبیلهای که کاشفان این سرزمین با آن روبرو شدند Kataka بوده که به Canada تبدیل شده(؟)
تور پارلمان کانادا:
بازدید از مجموعهی قانونگذاری کانادا رایگان بود. به هرنفر یک کارت میدانند که روی آن ساعت بازدید نوشته شده بود. پیش از ورود بازرسی بسیار دقیق مثل فرودگاه انجام میشد. یک راهنما که به هر دو زبان مسلط بود افراد گروه را همراهی میکرد.حتما میدانید که کانادا یک کشور دوزبانه است(انگیسی و فرانسوی)
این مجموعه شامل : برج صلح٬ مجلس سنا ٬مجلس عوام ٬ تالار افتخارات و کتابخانه مجلس است و یکی از زیباترین مراکز حکومتی و قانونگذاری جهان به شمار می رود.
مجلس عوام ۳۰۸ عضو دارد. در سمت چپ حزبی می نشیند که قدرت را در اختیار دارد و در سمت راست حزب مخالف. وسط آنها هم یک صندلی بزرگ گذاشتهاند که Speaker (یک چیزی مثل رییس) آنجا می نشیند و وظایف کاملا تعریف شدهای دارد. این ساختمان در سال ۱۹۱۶ آتش میگیرد و تنها کتابخانهی آن سالم میماند. در قسمتی از ساختمان پرترهی ملکههای انگلیس نصب شده بود. راهنما جلوی تصویر ملکه ویکتوریا ما را نگه داشت و توضیحاتی ارایه داد :
ما ملکه ویکتوریا را بسیار دوست داریم او کسی بود که در سال ۱۸۶۷ به کانادا استقلال بخشید. او در سال ۱۸۵۷ هم اتاوا را به عنوان پایتخت انتخاب کرده بود.
مجلس سنا ۱۰۵ عضو دارد که توسط نخست وزیر با مشورت نمایندهی ملکه انگلیس که جنبهی تشریفاتی دارد انتخاب میشوند. سن سناتورها بین ۳۰ تا ۷۵ سال باید باشد البته تا به حال هیچ وقت سناتور ۳۰ سالهای انتخاب نشده.باردید از مجموعه حدود ۴۵ دقیقه طول کشید.
ناقوس
موزهی تمدن:
در اتاوا موزههای بسیار جالبی وجود دارد. تنها موزهای که ما توانستیم ببینیم٬ موزهی بزرگ تمدن بود که در آنسوی رودخانه و در مرز ایالتهای آنتاریو و کوبک قرار دارد. دو ساختمان ۴ طبقهی به هم چسبیده که در سال ۱۹۸۹ ساخته شدهاند و نمونههایی از معماری مدرن محسوب میشوند بنای موزه را شکل میدهند.
در طبقهی سوم تاریخ این سرزمین با ماکت ها و مجسمهها شبیه سازی شده بود. زندگی٬ پوشش٬ تجارت و آداب اقوام اولیه (سرخپوستها و اسکیموها) ٬ ورود اولین کاشفان غربی٬ اسکان مهاجران٬ و سیر تکامل کشاورزی و صنعت و مسکن این قوم در سالنهای گوناگون نمایش یافته بود. غیر از تابلوهای راهنما به دو زبان٬ در جای جای موزه پردهها و تلویزیونهایی نصب شده بود که فیلمهای کوتاهی درباره موضوع آن بخش از موزه پخش میکردند.
بنام خدا، سلام، اگه خواستيد راجع به "فرهنگ آقازاده پروري" نظر بديد. يه سر به من بزنيد. ممنون. (باعرض پوزش، اين پيغام به صورت تصادفي براتون ارسال شده. انشاء الله كه موجب آشنايي باشه) ياحق.
سلام . خیلی خوب مطالب رو می نویسی . ممن.نم .می شه در مورد دانشگاه های کانادا برام بنویسی ؟شرایط تحصیل و مدارک و... .مرسی .